Tervetuloa Tuulitar - kennelin kotisivuille.

Koirat ovat kuuluneet elämääni siitä asti kun hankin ensimmäisen koirani 14-vuotiaana. Ja jo ennen tätä, haavelin omasta irlanninsusikoirasta. Tämän haaveen toteuttamiseen meni yli 30 vuotta, mutta päivääkään en ole katunut valintaa, sillä hyvää ja oikeaa unelman toteuttajaa kannatti odottaa. Kehotan kaikkia uskomaan omiin haaveisiin ja unelmiin, sekä toteuttamaan ne kun aika on oikea.

Irlanninsusikoirat, joita kotona on tällä hetkellä kolme, tekevät meidän arjesta "luksusta". Irlikset ovat luonteeltaan lempeitä, ystävällisiä ja niiden kanssa liikkuessa erilaisissa paikoissa vangitsevat ne aina vastaan tulevat lapset, aikuiset ja muut eläimet.

Kotona meillä on siis tällä hetkellä neljä koiraa:

Irlanninsusikoira "Weera" 3½ v.

Irlanninsusikoira "Helmi" 3½ v. 

Irlanninsusikoira "Kerttu" 1½ v.

Bordercollie "Lempi" 3 v.

Lyhytkarvainen Hollanninpaimenkoira "Martta" 12½ v. Asuu nykyään vanhimman poikani luona. 

Kasvatan pienimuotoisesti irlanninsusikoiria ja olen aiemmin kasvattanut lyhytkarvaisia hollanninpaimenkoiria. 

Näiltä sivuiltani löydät tietoa koiristani, kasvateistani ja ajatuksistani koirien kasvatukseen liittyen. Asumme Lohjan Vasarlassa, läntisellä Uudellamaalla.

Pääasiallisesti kaikki koirani ovat minulle ja perheelleni ensisijaisesti perheenjäseniä ja harrastuskaverita. Kuitenkin tilaisuuden salliessa ja tarpeen mukaan toteutan myös pitkäaikaista haavettani koirien pienimuotoisesta kasvatuksesta. 

Kasvatuksessani pyrin ensisijaisesti yhdistelmiin, joissa luonne, terveys ja rodunomaisuus ovat etusijalla.

Pentuvalinta tehdään yhteistyössä tulevan kodin kanssa, jotta kukin saisi kriteereihinsä parhaiten sopivan pennun. On kuitenkin muistettava, että lupaavaltakin vaikuttava pentu on vain aihio, jonka lopputulokseen vaikuttaa paljolti omistajan oma työ. Irlanninsusikoira tarvitsee aikaa kasvaa ja kehittyä niin henkisesti kuin fyysisestikin ja tarpeetonta kiirettä nuorella iällä on järkevä välttää.